HENKILÖKOHTAISET PUKEUTUMISVÄRIT - KEVÄT, LÄMPIMÄN VÄRIKARTTA / by alec vanderboom

Jatketaankin väripotpurin perään vuodenaikaväri Keväällä.

Puhelimitse tehdyssä alkuhaastattelussa ennen pukeutumisneuvontatapaamistamme tiedustelen asiakkaalta hänen lempivärinsä ja mitä värejä hän pukeutumisessaan suosii eli mitkä värit hänelle sopivat. Asiakkaan tietojen kohdalle laitan merkinnän mahdollisesta vuodenaikaväristä jota oletan hänen edustavan. Tavatessamme oletukseni osoittautuu lähes aina oikeaksi. Eli tiedämme intuitiivisesi meille sopivat värit jotka saavat ihon hehkumaan, silmät säihkymään ja korostavat hiusten omaa väriä.
Tehtävänäni on siis vahvistaa asiaakkaani luontainen tietous omista pukeutumisväreistään. Joskus menemme turva-alueelta eli maltillisemmelta värialueelta kirkkaampiin tai syvempiin väreihin, joskus taas "padot aukeavat" erään asiakkaani sanoin, eli koko oma värikartta pääsee käyttöön kun varmuus omasta vuodenaikaväristä on saatu. On sanomattakin selvää että tämä on ihan parhaita ja palkitsevimpia asioita työssäni.

Kevät-vuodenaikaväri kuuluu lämpimiin värityyppeihin ja sen edustamat värit löytyvät värikartan oikealta puolelta.


Kevätnaisen ja -miehen ihossa hehkuu kulta ja siinä on aavistus lämmintä keltapohjaista sävyä. Iho on usein hyvin vaalea, norsunluunvärinen ja pisamainen. Hiuksissa on punapigmenttiä tai vaaleasta sävystään huolimatta ne ovat kullanhohtoiset.

Oranssi ja vaalea kirkas omenanvihreä saavat kevätnaisen ihon hehkumaan todella kauniisti. Korallin- ja flamingon punainen nostavat etenkin sinisilmäisen kevätihmisen silmistä esille syviä, jännittäviä sävyjä.

Kaikki keltapohjaiset auringon sävyttämät kirkkaat ja vaaleat, eloisat värit pukevat kevätnaista ja -miestä upeasti. Heleä välimeren turkoosi ja vihreä, smaragdi, edellämainittu koralli, mango, persikka, omena, keltaoranssi ja punaoranssi saavat kevätihmisen koko olemuksen hehkumaan.

Väreillä voi vaatettaa. Niinpä aloitankin aina suotuisten pukeutumisvärien kartoituksella pukeutumineuvontatapaamisen. Tämän jälkeen teen vartaloanalyysin ja asiakkaan kanssa keskustelemme hänen tyylistään ja kaivamme esiin häntä inspiroivat asiat. Sitten suunnistamme niiden mallistojen kimppuun joista on mahdollista löytää asiakkaani tarpeita vastaavia sekä hänen väri- ja muotomaailmaansa sopivia asuja ja asusteita.
Tästä on usein seurauksena myös "ahaa"-elämyksiä: "Nyt ymmärrän miksi tietty ihana vaate jää aina käyttämättä". Tietämättä miksi, asiakas on tiedostanut itselle epäsopivan värin ja mallin.
Näin vaatekaappikin saa uuden elämän!
Ja mikä parasta, jatkossa voi investoida värimaailmaltaan ja malliltaan itselle sopiviin vaatteisiin, eli säästyy rahaa, hermoja ja aikaa. Yes, that`s we like!

Aurinkoisia ajatuksia sateista huolimatta!

Kikka,
 http://www.dressyouup.fi/


P.S.  Kesäkampanja on edelleen käynnissä, sadekeleillä shoppailemaan!