OMAN ITSENSÄ ASIANTUNTIJA / by alec vanderboom

Se olet sinä ja minä. Jokainen meistä on kokonaisuus. Siihen kokonaisuuteen vaikuttaa ikä, työ, harrastukset, elämäntilanne, eletty elämä, perityt geenit, koulutus, perhe ja monet muut asiat.
Kukaan ei tunne itseään paremmin kuin minä tai sinä itse. Kaikki toiveet ja tarpeet, haaveet ja unelmat, arki ja juhla, ystävät ja työkaverit.
Silti, vaikka itse on oman itsensä asiantuntija, joskus tuntuu että kaikkein vaikeinta maailmassa on olla oma itsensä. Ulkopuoliset ja muiden sekä  yhteiskunnan ja ystävienkin tarpeet ja toiveet tunkevat siihen väliin ja tuovat epävarmuustekijöitä omana itsenä olemiseen ja itsensä toteuttamiseen.
Koskaan ei voi miellyttää tekemisillään kaikkia eikä ole tarpeenkaan. Hyvin vaikeaa on sanoa joskus "ei", mutta se on todella suositeltavaa oman mielenterveyden kannalta .
Kun meillä vielä on kulttuuriimme melko vahvasti sidottuna "itsensä vähättelyn" (ja vähän muidenkin) mentaliteetti, voi joskus olla todella haasteellista ilmaista itseään vahvasti ja itselleen sopivalla positiivisella tavalla. "Minä en ole mitään, mutta et ole sinäkään" voisi kuitenkin enemminkin olla "Vitsit minä olen hyvä ja kaunis, mutta niin olet sinäkin".
Kuten I Love Me - 2012 messuilla taas todistettiin, minun työni on  kertoa ja näyttää faktaa vartalomalleista ja pukeutumisväreistä mutta ennen kaikkea rohkaista, innostaa ja auttaa oman tyyliseen pukeutumiseen  sekä vahvaan itseilmaisuun jonka avain jokaisella on jo omasta takaa. Kaikki on jo olemassa omassa itsessään ja avaimet kädessä. Pukeutumisneuvojana autan ja asiakkaan kanssa yhdessä käännämme avainta lukossa niin että ovi aukeaa.
Itselleni yksi messujen kohokohdista oli kun eräs asiakkaani tuli minua tapaamaan. Hän hehkui aivan mielettömän upeana ja kertoi kuinka koko elämä oli saanut tapaamisemme myötä uuden aspektin, värit olivat tulleet hänen pukeutumiseensa ja hän oli ostanut "sen nahkarotsin".
Usein jo pelkästään värien käyttö pukeutumisessa voi olla haastavaa jos ei ole ihan varma mikä se oma värimaailma on. Kannattaa luottaa itseensä siinäkin asiassa. Minulta saa myös apua asian vahvistamisessa.
Tyyli on lausunto sinusta. Se kertoo sinun tarinaasi. Avaimet ovat kädessä odottamassa että ovi avataan.
Kannustetaan itseämme ja toisiamme, kyllä me sen arvoisia ollaan.

Kikka