PUKEUTUMISNEUVONTA JA KESTÄVÄ KEHITYS / by alec vanderboom

Esitimme I Love Me - messuilla Pukeutumisen Työkalupakin (vuodenaikaväri, vartalomalli, oma persoonallinen tyyli) ja yksinkertaisen vaatekaapin perustan (housupuku, irtobleiseri, farkut ja pikkumusta).

Kun panostaa ja keskittyy pukeutumisessaan näihin asioihin, on oma vaatekaappi hallinnassa ja pukeutumisesta tulee sitä mitä sen pitääkin olla, eli hauskaa, inspiroivaa, tyylikästä, hallittua ja oman näköistä.

Kun panostaa itselleen suotuisiin väreihin, voi ostoksille mennessään jo blogata pois itselleen epäsuotuisaa värimaailmaa edustavat vaatteet. Myöskään ei tarvitse silloin miettiä, onko joku tietty väri muotia ensi sesongilla koska väri on aina itselleen sopiva väri.

Oman vartalomallin tiedostamisen kautta löytyy itselle sopivat mallistot, leikkaukset ja muodot. Tulee tietoiseksi mitä vartalossaan kannattaa korostaa, mitä jättää vähemmälle korostukselle ja missä tarvitaan mahdollisesti lisätäytettä. Ei kannata jättää tätä tietoa hankkimatta koska yleensä tuloksena on tällöin itsensä peittäminen säkeillä, ja se ei sovi kellekkään.

Oma tyyli on ehdottoman tärkeä tiedostaa. Kukaan muu ei sitä tiedä. Jokainen on oman itsensä asiantuntija. Yhdessä pukeutumisneuvojan kanssa kaivetaan se päivänvaloon jos se on vähän hakusessa, useimmiten ainakin itsellä on aavistus omasta tyylistä. Muotia käytetään hyväksi oman tyylisessä pukeutumisessa ja haetaan eri mallistoista itselle sopivia vaatteita. Pukeutumisneuvoja sitten rohkaisee oman tyyliseen pukeutumiseen. Pukeutumisneuvojan tulee myös hallita kaikki erilaiset tyylit jotta hän voi auttaa asiakastaan. Ja tietysti myös kaikki tärkeimmät mallistot.


Vuodenaikaväri: Syksy
Vartalomalli: X
Oma tyyli: Klassinen hippi
 Kun vaatekaapin perusta on hallinnassa, pärjää hyvin pienellä määrällä vaatteita. Kannattaa panostaa laatuun ja edellä mainittuihin asioihin eli omiin suotuisiin pukeutumisväreihin, oman vartalomallin hyödyntämiseen pukeutumisessa ja oman tyylisiin vaatteisiin.
Usein ensi reaktio on tässä kohtaa se, että laadukkaat vaatteet ovat liian kalliita. Kuitenkin vanhan kansan sanonta: "Halpa tulee köyhälle kalliiksi" pätee tässäkin. Enkä nyt tarkoita että tarvitsee olla rutiköyhä, mutta panostamalla hyvään laatuun ja pieneen, hallittuun vaatekaappiin, pärjää sillä monessa eri tilanteessa ja monta vuotta eteenpäin. Se varmasti maksaa itsensä takaisin.

Kuvassa laadukas vaatekaapin perusta.


Tämä tukee myös kestävää kehitystä. Enää enää tarvitse ostaa vaatekaappiin "hyllyn lämmittäjiä" ja kertakäyttövaatteita. Pukeutumisesta tulee kestävää ja hallittua.
Hyvä vaate- ja kenkähuolto on niinikään tärkeää jotta vaatteet ovat aina valmiina käyttöön ja ovat pitkäikäisiä.

Itselläni löytyy vaatekaapista Ritva Fallan suunnittelemat housupuku, irtobleiseri, farkut ja pikkumusta. Lisäksi täydensin kaappiani niinikään Fallan mustilla suorilla housuilla joita käytin messuilla (kuvassa ylhäällä). Ilman tätä vaatekaapin perustaa olisin ollut monta kertaa melkoisen pulassa. Kroonisen rahapulan vuoksi ei ole mahdollista hankkia jatkuvasti uusia vaatteita joten nämä löytyvät kaapistani aina hyväkuntoisina, edustavina ja minulle sopivina vaatteina. Näitä täydentelen sitten itselleni suotuisen värisillä asusteilla ja pukeutumispaidoilla. Toimii.

                                                                     Housupuku

Pikkumusta


                                                                                                           Irtobleiseri ja farkut


Suosittelen lämpimästi harkitsemaan hyvää, laadukasta, itselle sopivaa vaatekaapin perustaa.
Autan mielelläni alkuun. Lue lisää palvelupaketeista osoitteesta www.dressyouup.fi.

Aurinkoisia syyspäiviä,

KIKKA