HAUSKASTI PUKEUTUNUT / by alec vanderboom

Tässä on tullut paukutettua niin paljon pukeutumisen perusasioita kuten henkilökohtaisia pukeutumisvärejä, omaa vartalotyyppiä sekä persoonallista tyyliä ja itselle sopivia mallistoja kuten myös vaatekaapin perustaa, että on hyvä käydä välillä kevyemmillä vesillä.

Näin jotain hauskaa ollessani liikenteessä ja mieleeni tuli kuinka usein tulee ajateltua että: "Onpa tuo tyttö hauskasti pukeutunut" tai "hän on aina niin hauskasti pukeutunut". Lähtiessäni samalla reissulla ulos bussista, iloinen, hauskasti pukeutunut nuori nainen huikkasi kuskille iloisesti poistuessaan "kiitos paljon!". Ai että tulin hyvälle tuulelle, hymyilytti kotiovelle saakka. Kiittäminen ja toisten huomioiminen, kuten vaikkapa bussikuskin tervehtiminen ja matkasta kiittäminen, ovat osa omaa tyyliä. Tyyli käsittää pukeutumisen lisäksi tavan kuinka huomioi toisia ihmisiä, kuinka asennoituu haasteisiin ja vaikeuksiin, kuinka käyttäytyy eri tilanteissa, kuinka jakaa hyvää mieltä ja iloa ympäristöönsä, kuinka kohtelee lähipiiriään, ystäviään, työtovereitaan ja muita kanssakulkijoita. Vähän niinkuin vanha kansa sanoo jostakusta: "Hänellä on hyvä tyyli":  Listaa voisi jatkaa vaikka kuinka pitkään. Ja näin kun sitä tähän listaan, aion samalla miettiä omaa tyyliäni ja tapaani toimia. Bussissa näkemälläni tytöllä oli hyvä tyyli! Siitä inspiroituneena muistan taas: Tyyli on lausunto sinusta!

Myöskään pukeutumisen ei tarvitse olla pönötystä. Pukeutuminen saa olla hauskaa ja itseään saa kyllä ilmaista täysin rinnoin. Ja erittäin mielellään saa tuoda niitä parhaita puoliaan esiin ja sisäisiä inspiraatioita.

Suosittelen lämpimästi tutustumaan Scott Schumanin THE SARTORIALISTin. Scott on tehnyt pioneerityötä muodin, tyylin ja persoonallisen pukeutumisen kuvaamisessa ja hän on vienyt sitä blogimuotoon. Oikeastaan The Sartorialist täytyy eläytyä. Schuman on kuvannut kirjaan tavallisia ihmisiä ympäri maailmaa. Näiden ihmisten personallinen tyyli ja heidän hauska pukeutumisensa on vanginnut tämän pitkän linjan muoti-alan tuntijan mielenkiinnon ja hän on kuvannut heidät. Vuonna 2009 Scott Schumanin suosikkikuvat julkaistiin The Sartorialist - kirjaksi.

http://www.thesartorialist.com/ - linkistä pääset myös tutustumaan Scottin ainutlaatuiseen ajatus- ja kuvamaailmaan. Antoisia hetkiä niiden parissa!

Pieni tehtävä loppuviikoksi: Bongaa hauskasti pukeutuneita ihmisiä jokapäiväisessä elämässä ja inspiroidu! Herättele omat pukeutumisvisiosi esiin!  Nauti ja pidä hauskaa:) !


Scott Schuman