MITÄ ASIAKAS HYÖTYY PUKEUTUMISNEUVONNASTA / by alec vanderboom

Pukeutumisneuvonnasta on ihan konkreettista apua ja hyötyä niin pitkällä tähtäimellä, kuin myös hetkelliseenkin pukeutumistarpeeseen.
Dress You Up:in tunnin pukeutumisneuvonta maksaa 89 €/ 1h (arkisin). Mitä sillä saa?

  • RAHAN SÄÄSTÖ. Pukeutumisneuvonnassa kartoitetaan oma vartalomalli, värivuodenaika ja paneudutaan omantyyliseen pukeutumiseen sekä itselle sopiviin mallistoihin. Asiakas tunnistaa jatkossa itselleen sopivat mallistot, vartaloaan imartelevat leikkaukset ja suotuisat pukeutumisvärit. Lisäksi rakennetaan vaatekaapin perusta muutamasta laadukkaasta itselle sopivasta vaatteesta joista on helppo rakentaa hyvin hallittava kokonaisuus. Jos jaetaan tuntihinta 89 € esimerkiksi 3:lle vuodelle, tulee vuosihinnaksi alle 30 €:a, joka melko varmasti ylittyisi 1 vuodessa jo vikahankinnoilla jotka jäävät käyttämättä. Tuo yhden kerran neuvonta saattaa jopa riittää koko loppuelämäksi. Lyhyesti: AUTAN ASIAKKAITANI KULUTTAMAAN VÄHEMMÄN.

  • AJAN SÄÄSTÖ. 1-2 h:n pukeutumiskonsultaation aikana ehditään hankkia ja sovittaa koko repertuaari arjesta työ- ja juhlapukeutumiseen. Useimmat asiakkaani ovat sanoneet että he eivät olisi tuossa ajassa löytäneet edes yksiä housuja, ja nyt on kolmet vaihtoehdot pelkästään niitä. Ongelmana ei koskaan olekkaan se ettei tapaamisemme aikana löydy vaatteita, vaan se että löytyy itselle sopivia ja vaatekaappia täydentäviä vaatteita niin paljon että haluaisi ostaa ne kaikki. Ymmärrettävästi joutuu jättämään osan ostoksista seuraavaan kertaan. Lyhyesti: HERMOJA RAASTAVASTA JA EPÄTOIVOSESTA VAATTEIDEN ETSIMISESTÄ SIIRRYTÄÄN KOHTI TÄSMÄOSTOKSIA, AUTAN SIIS ASIAKKAITANI SIIRTYMÄÄN TEHOKKAASEEN TAPAAN TEHDÄ VAATEOSTOKSIA.

  • HENKILÖKOHTAINEN PALVELU. Pukeutumisneuvonta on henkilökohtaista palvelua. Asiakas ja pukeutumisneuvoja yhdessä kokoavat asiakkaan tarpeiden mukaisen vaatekaapin tai pukeutumisneuvoja auttaa valitsemaan oikeat vaatekokonaisuudet tilanteen tai etiketin mukaisesti. Luonnollisesti palveluun kuuluu opastus vaate- ja kenkähuoltoon ja mahdollisten korjausten (hihojen, helman ja lahkeiden pituudet, sisäänotot saumoista tai päästöt saumoista) tarkistus ja oikeellisuus. Lyhyesti: HYVÄ PUKEUTUMISNEUVONTA ON AINA HENKILÖKOHTAISTA ASIANTUNTIJAPALVELUA.

  • ITSEVARMUUS. Tutustuminen omaan vartaloon ja värimaailmaan sekä oman itseilmaisun löytyminen myös pukeutumisen kautta tuo valtavasti itsevarmuutta ja voi auttaa muillakin elämän alueilla. Lisäksi se antaa paljon positiivista energiaa elämään. Pukeutumisneuvoja auttaa asiakastaan näkemään itsensä uudella tavalla ja tuntemaan omat voimavaransa ja parhaat puolensa sekä korostamaan vartaloaan ja koko olemustaan kullekin sopivalla tavalla. Lyhyesti: PUKEUMISNEUVONTA ANTAA ITSELUOTTAMUSTA JA ROHKEUTTA.

  • HYVÄ PUKEUTUMISNEUVOJA. Varmistaaksesi että saat parhaat mahdolliset tulokset   varaamastasi pukeutumiskonsultaatiosta ja edellämainitut kohdat täyttyvät, tarkista seuraavat asiat:
  1. PUKEUTUMISNEUVOJAN KOULUTUS. Pukeutumisneuvojan ainoa oikea            koulutus on 1 v. vaatetusalan erikoisammattitutkinto, pukeutumisneuvojan koulutus (vastaa mallimestarin tutkintoa).  Pohjakoulutuksena on suotavaa olla vaatetusalan perustutkinto (materiaalit, ompelu, vaatteiden rakenne).
  2. PUKEUTUMISNEUVOJAN TYÖKOKEMUS. Riittävä kokemus vaatetusalalta sekä asiakaspalvelusta.
  3. REFERENSSIT. Messut sekä media (asiantuntijataso), työtehtävät. Pelkkä kiinnostus ("olen aina pitänyt vaatteista ja minulla on hyvä tyylitaju"), ei riitä tehtävän ansiokkaaseen hoitamiseen. Pukeutumisneuvojan tulee hallita kaikki eri tyylit, mallistot, pukeutumisen historia, värioppi, materiaalioppi, viimeisin tieto saatavilla olevista mallistoista, ihmistuntemus, asiakaspalvelu, muoto-oppi, vaatteiden rakenteet, leikkaukset, suunnittelijat, etiketti, tilannepukeutuminen jne. Tehtäväkenttä on uskomattoman laaja.
  
         MISTÄ TUNNISTAT HYVÄN PUKEUTUMISNEUVOJAN? Mm. siitä että hyvä
         pukeutumisneuvoja ei koskaan arvostele vaan aina ainoastaan auttaa.
         Jotkut kilpailuhenkiset ohjelmat ovat tuoneet toisten ihmisten arvostelukulttuurin sallituksi
         kaikille. VÄÄRIN!  Pukeutumisneuvoja auttaa ja antaa työvälineitä asiakkaalleen
         rakentavasti ja niin että siitä on konkreettista hyötyä. Lyhyesti: PUKEUTUMIS-
         NEUVONTA EI OLE ELITISTINEN PALVELU VAAN PÄINVASTOIN PALATAAN
         PUKEUTUMISEN PERUSASIOIHIN.
         PALVELU ON KAIKILLE TARKOITETTU ASIANTUNTIJA-
         NEUVONTA HELPOTTAMAAN PUKEUTUMISTA JA
         VAATEHANKINTOJA
         SEKÄ KULUTTAMAAN VÄHEMMÄN JA TEKEMÄÄN TÄSMÄOSTOKSIA.

        

Parhaimmillaan hyvä pukeutumisneuvontakokemus on "silmiä avaava", "arkea helpottava", " iloa tuottava", "itseluottamusta, varmuutta ja rohkeutta lisäävä", "säästöä tuova" ja "padot aukaiseva" kokemus. Näin asiakkaani ovat sitä kuvanneet. Kukapa ei haluaisi olla työpaikkansa "tyylilyyli" tai muuten vain porskutella arjessa rennon tyylikkäästi.

                                                     Asiakas kuvattuna keväällä 2012

                                         Seuraavasta linkistä pääset tutustumaan meihin:
                                                     http://www.dressyouup.fi/aboutus.php


Aurinkoenergiaa ja hyvää oloa!

Kikka